Новости

04Jun

Од Кривопаланчани - со срце за Крива Паланка

Наша Крива Паланка, место каде како што велат „домаќинот го угостува гостинот како роднина“.

04Mar

Приказната за Калин Камен

Она што ги плени посетителите се прекрасните пространи ливади, буковата шума и една голема карпа кој

26Jan

УНАПРЕДУВАЊЕ НА ТУРИСТИЧКИТЕ ПОТЕНЦИЈАЛИ ПРЕКУ ПРОМОЦИЈА, ВОВЕДУВАЊЕ НА НОВИ СОДРЖИНИ И ОПЛЕМЕНУВАЊЕ НА ПОСТОЈНИ ТУРИСТИЧКИ ЛОКАЛИТЕТИ

Проектот се имплементираше преку Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот раз


Соопштенија


04.06.2020

ЗАВРШИ РЕХАБИЛИТАЦИЈАТА НА ПАТНИОТ ПРАВЕЦ ДО МАНАСТИРОТ СВEТИ ЈОАКИМ ОСОГОВСКИ

Заврши рехабилитацијата на патниот правец до манастирот Свети Јоаким Осоговски, кој во изминатиот пе

Прочитај повеќе >

03.06.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ЗА ИЗГРАДБА НА ПОТПОРЕН ЅИД ВО БЛИЗИНА НА ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАБОТИ

Се известуваат граѓаните на општина Крива Паланка, посебно жителите на улица „11-ти Oктомври“ дека с

Прочитај повеќе >

02.06.2020

СЕ АСФАЛТИРА СТАРИОТ ПАТ КОН МАНАСТИРОТ СВЕТИ ЈОАКИМ ОСОГОВСКИ

Се привршува со асфалтирањето на стариот патен правец од Крива Паланка до село Варовиште кој води к

Прочитај повеќе >