Шопска софра

Целта на манифестацијата „Шопска софра“ е да се сочува локалното гастрономско богатство.

08 Jun 2020

Целта на манифестацијата „Шопска софра“ е да се сочува локалното гастрономско богатство. Во таа смисла посебна грижа се води за документирање на традиционалните рецепти и усвојување од страна на помладите генерации на кулинарски вештинина подготовка на традиционални јадења од Осоговијата и пошироко од Шопскиот регион(кон кој гравитираат и делови од Бугарија и Србија).

Времето на одржувањето на манифестацијара се совпаѓа со чествувањето на празникот на градот 8-ми Октомври денот на ослободување на Крива Паланка, па така бројни делегации од збратимените градови и гости можат да ги вкусат оригиналните гастрономски специјалитети како што се„Кривопаланечки симит“, „Сарамсаклија“, Паланечка пастрамајлија“ и многу други.


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

17 Јануари 2017

Lorem ipsum dolor sit amet

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.