АПРИЛСКА ШЕГА А-ПРИ-ЛИ-ЛИ

Традиционална манифестација се организира на денот на шегата и има за цел да ја поттикне, негува и р

23 Jun 2020

Традиционална манифестација се организира на денот на шегата и има за цел да ја поттикне, негува и развива креативноста кај најмладите кривопаланчани.

Термин на одржување на манифестацијата е 1-ви април. Учесниците се дел од организираното дефиле низ центарот на градот и продолжуваат со културна-уметничка програма на градскиот плоштад или плоштадот „Карпошово Востание". Манифестацијта има натпреварувачки карактер, со избор на најдобра маска вое поединечна и групна конкуренција. Редовни учесници се општинските училишта „Јоаким Крчовски", „Илинден" и дечињата од детската градинка „Детелинка".