ЗАВРШИ РЕХАБИЛИТАЦИЈАТА НА ПАТНИОТ ПРАВЕЦ ДО МАНАСТИРОТ СВEТИ ЈОАКИМ ОСОГОВСКИ

Заврши рехабилитацијата на патниот правец до манастирот Свети Јоаким Осоговски, кој во изминатиот пе

04 Jun 2020

Заврши рехабилитацијата на патниот правец до манастирот Свети Јоаким Осоговски, кој во изминатиот период беше затворен за сообраќај. Поставен е комплетно нов слој асфалт, санирани се постојните свлечишта, изградени се потпорни ѕидови, поставени се риголи долж целата траса, а делови од патот се проширени со цел непречено и безбедно одвивање на сообраќајот.

Од денес сите посетители, туристи и рекреативци, до заштитникот на градот и најголемиот туристички потенцијал и промотор на Крива Паланка ќе можат да се движат по новиот патен правец.

Проектот во висина од 16.000.000 денари, финансиски е поддржан од АФПЗЗРР и Општина Крива Паланка.