МЕЃУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА СТАРОГРАСКИ ПЕСНИ

Целта на културната манифестација „Осоговска староградска вечер" е да ги негува богатите традиции и

08 Jun 2020

Целта на културната манифестација „Осоговска староградска вечер" е да ги негува богатите традиции и односот на кривопаланчани кон староградската песна олицетворени во возобновениот староградски хор ,,Распеани Кривопаланчани". На манифестацијата гостуваат староградски хорови и музички групи од земјата и од странство. Со свои изведби досега на манифестацијата настапиле староградските хорови од Берово, Делчево, Радовиш , Штип, Свети Николе, Гевгелија и други градови. Место на одржување на манифестацијата - плоштад „Карпошово востание" (пред зградата на општината). Организатор на манифестацијата е Здружението ,,Распеани Кривопаланчани" со подршка на Општина Крива Паланка.


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

17 Јануари 2017

Lorem ipsum dolor sit amet

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.