МЕЃУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ „ПАЛАНЕЧКА ТРОЈКА"

Културата, јазикот и верата се основни облежја, кои не оддржале низ вековите и затоа особено сме гор

08 Jun 2020

Именувањето на фестивалот е по автентично оро „Паланечка Тројка", кое како такво е регистрирано во ернокореолошките видео записи на американскиот фолклорист Роберт Хенри Либман во 1972 година, на Балканскиот фолклорен фестивал во Охрид. Целта на фестивалот е да ја поттикне и развива љубовта кон фолклорот кон најмладите, како и да ги сочува и негува богатите традиции на локалниот фолклор и мелос и истите да ги презентира во земјата и странство. На фестивалот учествуаат детски фоллклорни групи  од земјата и од странство (деца на возраст од 9 до 14 години). Манифестацијата започнува со свечено дефиле низ градот на учесниците- фолклорните групи и ансамбли а надигрувањето е на плоштадот „Карпошово Востание".

Време на одржување - средината на јуни.

Организатор: НУ Центар за култура Крива Паланка.


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

17 Јануари 2017

Lorem ipsum dolor sit amet

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.