СЕ АСФАЛТИРА СТАРИОТ ПАТ КОН МАНАСТИРОТ СВЕТИ ЈОАКИМ ОСОГОВСКИ

Се привршува со асфалтирањето на стариот патен правец од Крива Паланка до село Варовиште кој води к

02 Jun 2020

Во тек е  асфалтирањето на стариот патен правец од Крива Паланка до село Варовиште кој води кон манастирскиот комплекс „Св. Јоаким Осоговски“ кај Крива Паланка. Активноста е во рамки на  проектот „Реконструкција на патна инфраструктура за пристапен пат до Манастир Св.Јоаким Осоговски-с.Варовиште”, кој Општината го реализира преку Програмата за рурален развој на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој.

Патот е со должина од околу три километри, а вредноста на проектот што ќе придонесе за промоција на туризмот и историското наследство на Крива Паланка, изнесува околу 16 милиони денари. На патот се санирани постојните свлечишта, изградени се потпорни ѕидови, поставени се риголи долж целата траса, а делови од патот се проширени, со цел непречено и безбедно одвивање на сообраќајот.

 


Пон
Вто
Сре
Чет
Пет
Саб
Нед

17 Јануари 2017

Lorem ipsum dolor sit amet

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.