JOY FEST МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ

Разновидниот репертоар на „Џој фест“ секоја година е со цел љубителите на рок -музиката од сите ген

08 Jun 2020

Реномираниот музички фестивал „Џојфест" се одржува на крај на месец август и е дел од бројните кулурните активности што се организираат во чест на празнувањата посветени на св.Јоаким Осоговски- заштитникот на градот Крива Паланка. Во досегашните осум изданија на „Џојфест" продефилирале многу познати музичи ѕвезди: Бајага и „Инструктори", Бени и „Ептен", „Фулиш Грин", „Конкуеринг Лајон", „Смоукшејкерс", Нокаут,Суперхикс, Венко Серафимов, Ален Исламович и бендот „Кад би био Бијело Дугме", „Ај Кју", „Шутка Рома Рап", „Ареа", „Ван Гог", ,,RGB", Тамара, Игор Џамбазов, „Гуру Харе,  „Рибја Чорба", „Ки", „The three of us", „Флека", „Сајгон", Тони Зен, Влатко Стефановски-трио и др. „Џојфест" постојано ја зголемува својата популарност и привлекува посетители од земјата и странство.

Организатори: Организационен одбор на фестивалот и општина Крива Паланка.